Skip to main content

In de cloud

Werken en opslaan in de cloud

Gegevens, bestanden en programma’s online opslaan in plaats van lokaal (op je computer of server). Dat is in het kort ‘de cloud’. Zo kan niet alleen jij, maar ook je collega altijd overal bij. En ook telefonie – vast én mobiel – komt al jaren uit de cloud. Het is daarmee een integraal onderdeel geworden van de ICT-werkplek. Heb je internet? Dan kun je (samen)werken! Op kantoor, maar dus ook thuis. NICE!

En er zijn meer voordelen:

Jij en je collega's werken altijd in dezelfde versie
Online opslag is ook back-up: nooit meer iets kwijt;
Bestanden zijn op elk apparaat te gebruiken;
Software wordt automatisch ge-update;
Makkelijker en goedkoper schaalbaar;
Data is veilig, omdat ze online zijn opgeslagen.

Zwolse Cloud

Onze eigen cloud-omgeving, in ons eigen datacenter. Gezien onze Zwolse roots, hebben we dit de Zwolse Cloud genoemd. Natuurlijk hoeft je bedrijf niet in Zwolle te zitten om hier gebruik van te maken.

Microsoft365

De cloud-dienst van Microsoft, inclusief Office 365 (Word, Excel, Powerpoint etc.). Werk flexibel en betrouwbaar voor een vaste prijs per maand op het Microsoft Azure-platform. Wij helpen graag met de migratie en bij vragen.

Hybride Cloud

Een goede tussenoplossing als jouw bedrijf machines of software gebruikt die geen internetverbinding kunnen maken. De Hybride Cloud is een combinatie tussen een lokale netwerkserver en de cloud.

Is de cloud iets voor mijn bedrijf?

Veel bedrijven werken al in de cloud. Wil jij weten of het ook iets voor jouw bedrijf is? Wij kijken graag met je mee! Onze IT-consultants brengen samen met jullie eerst een aantal zaken in kaart:

  • Wat zijn de bedrijfsprocessen?
  • Wie werken er binnen het bedrijf en wat doen ze?
  • Waar liggen kansen, bijvoorbeeld in gebruikerservaring en bedrijfscontinuïteit?
  • En wat zijn mogelijke gevaren?

Op basis hiervan adviseren we de best passende cloud-oplossing. Stappen jullie over? Dan regelen wij een soepele migratie. En ook daarna staat ons IT-supportteam voor jullie klaar. Neem contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.

Cloud Security: is de cloud veilig?

Altijd en overal bij je data kunnen en daardoor efficiënter (samen)werken. Klinkt NICE! Maar hoe zorg je ervoor dat alleen je eigen medewerkers bij programma’s kunnen? En hoe voorkom je dat een collega per ongeluk een bestand verwijdert?

NiceCloud is cloud-specialist. Wij kennen de praktijk – onder andere doordat we al vele bedrijven hebben aangesloten – en leren jouw bedrijf graag goed kennen. Die combinatie zorgt altijd voor de best passende, betrouwbare en veilige cloud-oplossing voor jouw bedrijf.