Skip to main content

Cyber security

Vergroot je ‘cyber resilience’

Als je computersystemen worden verstoord of gevoelige informatie wordt gehackt, komt dat de continuïteit en betrouwbaarheid van je bedrijf natuurlijk niet ten goede. NiceCloud is gespecialiseerd in cyber security en bouwt graag mee aan jouw IT-beveiliging.

Cyber security

Vergroot je ‘cyber resilience’ door IT beveiliging.

Hoe maak je je IT-beveiliging weerbaar tegen virussen en cyberaanvallen? Momenteel is ransomware veel in het nieuws. Pas na het betalen van losgeld (ransom), worden je gegijzelde bestanden weer vrijgegeven. Als je computersystemen worden verstoord of gevoelige informatie wordt gehackt, komt dat de continuïteit en betrouwbaarheid van je bedrijf natuurlijk niet ten goede. NiceCloud is gespecialiseerd in cyber security en bouwt graag mee aan jouw IT-beveiliging.

NiceCloud

CyberSecurity Check

Wil je weten hoe goed jouw organisatie is beveiligd tegen hedendaagse cyberaanvallen? Laat onze gecertificeerde security-specialisten een Cyber Security Check uitvoeren: in 7 blokken bouwen wij aan een gedegen beveiligingsadvies en bijpassend beveiligingsbeleid.

Keeper

Wachtwoordmanager

Een goed wachtwoord is lastig te hacken. Maar lastige wachtwoorden zijn moeilijk te onthouden … NiceCloud is partner van Keeper; een wachtwoord manager software. Daarmee heeft iedere medewerker een ‘makkelijk’ sterk wachtwoord – een belangrijk onderdeel van jouw beveiligingsbeleid.

Microsoft

Defender voor Bedrijven

Inloggen in de cloud kan met elke laptop, telefoon of tablet. Het is daarom belangrijk om ook apparatuur te beveiligen tegen bijvoorbeeld virussen. Microsoft Defender voor Bedrijven is naast IT-beveiliging ook geschikt voor toegangs- en gegevensbeheer en de beveiliging tegen cyberbedreigingen. Wij zorgen voor de juist inrichting binnen Microsoft 365 Intune, Endpoint Manager en Azure Information Protection.

IT security: preventie, detectie en reactie

Cyber security bestaat uit 3 fases:

  • Preventie;
  • Detectie;
  • Actie;

Voorkomen is beter dan genezen. Een belangrijke factor in de bescherming is het bewust maken van medewerkers op cyberaanvallen, bijvoorbeeld via phising e-mails.
Mocht ondanks een goede preventie een cyberaanval toch slagen? Dan geeft intelligente cybersecuritysoftware de mogelijkheid de inbraak te isoleren en verdere schade te voorkomen.

Daarna wil je natuurlijk zo snel en veilig mogelijk weer aan het werk. Hoe wij dat regelen, staat in het cybersecuritybeleid dat is opgesteld. Neem contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.

Preventie

IT Security

De juiste IT-infrastructuur is een belangrijk onderdeel in jouw IT-beveiliging. Een goede configuratie van router, firewall en switches helpt hierbij. Maar ook het juist instellen van spamfilters behoort tot de basisbescherming. Binnen Microsoft 365 Exchange hebben wij veel mogelijkheden om bijvoorbeeld phising mails tegen te gaan. Al blijft de ‘menselijke firewall’ – niet zomaar klikken op een linkje – misschien wel de belangrijkste factor in het voorkomen van een cyberaanval.

Detectie

IT Security

De slimme mogelijkheden van Microsoft 365 Endpoint Manager en Microsoft Defender voor Bedrijven antivirusscanner zorgen voor 365 dagen bescherming van data en apparatuur. Door wereldwijd data te verzamelen, is deze software in staat het goede van het kwaad te onderscheiden.

Reactie

IT Security

In het cybersecuritybeleid van jouw organisatie, dat we graag helpen opstellen, staat welke acties ondernomen worden bij een calamiteit. Mocht je systeem ondanks alle maatregelen toch plat gaan, dan het liefst zo kort mogelijk. Met Remote Monitoring & Management-software kunnen wij op afstand zorgen voor een snelle response door heel het ICT-netwerk. En kunnen we reageren op bedreigingen zoals bijvoorbeeld kwetsbaarheden van Apache Log4j. Wij raden daarnaast aan om te zorgen voor een goede back-up via een BCDR-oplossing (Business Continuity and Disaster Recovery).